Workshop Personeelstekorten in de logistiek

Afgelopen dinsdag 13 juni vond de workshop personeelstekorten in de logistieke sector plaats, georganiseerd door onderzoekende partij Erasmus UPT en SmartPort. Aan de hand van een aantal eerste inzichten in hoe het personeelsbestand zich de komende periode zal gaan ontwikkelen uit lopend onderzoek, hebben we interessante discussies gevoerd en scenario storylines uitgewerkt met de deelnemers.

Onder andere vergrijzing en ontgroening van de bevolking blijken veel impact te hebben op het personeelsbestand van de toekomst. Met name doordat een beroep als bijvoorbeeld trucker of binnenvaartschipper steeds minder ‘sexy’ wordt onder de jongeren. Daarnaast zijn de mogelijke oplossingen voor het personeelstekort, zoals automatisering en de toename van AI-oplossingen, van groot belang.

De resultaten van dit onderzoek zullen een eerste inzicht geven in hoe het personeelsbestand zich gaat ontwikkelen en hoeveel personeel er in de logistieke sector naar verwachting nodig zal zijn in 2050. De resultaten worden deze zomer gepubliceerd.

Datum

jun 13 2023
Expired!