Connecting knowledge

Oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst

De slimste en beste haven ter wereld. Dat wil Rotterdam in 2030 zijn.
Europa’s belangrijkste haven- en industrieel complex, een ijzersterke combinatie van ‘Global Hub’ en ‘Europe’s Industrial Cluster’ – allebei koploper op het gebied van effectiviteit, kwaliteit en duurzaamheid. Een inspirerende ambitie die de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Versnellen van innovaties

SmartPort vormt een neutraal kennisplatform, stimuleert allianties, financiert wetenschappelijk innovatief onderzoek en zorgt voor openbare kennis disseminatie. Doel is het versnellen van innovaties in de Rotterdamse haven. SmartPort is een not for profit samenwerkingsverband van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs, gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit, Technische Universiteit Delft, TNO, Deltares en Marin.

Duurzaam voor 2030

Het jaar 2030 lijkt ver weg, maar is slechts nog een decennium. De energietransitie, digitalisering en automatisering gaan een grote impact hebben op haven en de samenleving. Dit zijn kansen voor de Rotterdamse haven en stad. Een gezond haven-industrieel cluster met een attractieve stad en flexibel en duurzame transport keten is het doel voor 2030 voor de Rotterdamse haven. Alleen in samenwerking met overheden en kennisinstellingen kan een bedrijf zich voorbereiden op de wereld van morgen. En alleen dan kan Rotterdam zich ontpoppen tot de meest innovatieve en duurzame haven in 2030.