Downloads

Offshore_Windpark_Decommissioning_SmartPort_Shutterstock_10695172

10 SmartPort Trends 

Op basis van 6 jaar SmartPort onderzoek. In samenwerking met diverse kennisinstituten en universiteiten en ruim 400 bedrijven 

Offshore_Windpark_Decommissioning_SmartPort_Shutterstock_10695172

Cybersecurity in de logistieke sector

TNO, Digital Trust Center (DTC), Transport en Logistiek Nederland (TLN), SmartPort, Air Cargo Netherlands (ACN), Cargonaut, REQON, Computest en Topsector Logistiek hebben het afgelopen jaar een scan ontwikkeld en uitgevoerd om de cyber kwetsbaarheden binnen de logistieke keten in kaart te brengen. Doelstelling van het project is het vergroten van het belang en het bewustzijn van cybersecurity. Download het volledige rapport hier.

Offshore_Windpark_Decommissioning_SmartPort_Shutterstock_10695172

The ideation process focused on circular strategies in the wind industry

Through the research of Offshore wind farm Decommissioning, SmartPort partners created an important basis for the report on The ideation process focussed on circular strategies in the wind industry, which will be published under European media attention. This report is a result of the first phase of the Moonshot project Circular Wind Farms, More info about the Moonshot project Circular Wind Farms here.

Boekingsplatform_SmartPort_Communitysessie

Digitale Boekingsplatform onderzoeksrapport

TNO en Erasmus Universiteit (EUR) hebben in opdracht van SmartPort en in samenwerking met Fenex en Evofenedex onderzocht wat de impact van platformisering is op de expeditiemarkt. Deze ontwikkeling kan in andere sectoren enorm disruptief zijn.

Offshore_Windpark_Decommissioning_SmartPort_Shutterstock_10695172

Offshore windpark decommissioning onderzoeksrapport

Een oriëntatie van mogelijke economische activiteit in de regio Zuid-Holland en het Havengebied Rotterdam. Download het onderzoeksrapport hier.

Quick scan Lange termijn impact corona pandemie op Rotterdamse haven

Op welke wijzen gaat deze corona crisis de ontwikkeling van de Rotterdamse haven op de lange termijn mogelijk beïnvloeden? Onderzoek naar de lange termijn impact van de corona pandemie op de Rotterdamse haven.

SmartPort Whitepaper ISOLA

A more efficient use of assets in the logistics network, a better adoption of synchromodality and an increase of market chances. The Isola research has recently produced a number of interesting results. Download the Whitepaper here.

Visuals 2019

SmartPort deelt alle projecten in visuals. Hier verduidelijken wij in beeld de onderzoeksvraag, de samenwerking, de potentie en de impact van onze onderzoeken. Download hieronder de pdf versie voor 2019 en deel de kennis van SmartPort!

SmartPort Position paper
Rotterdam Hydrogen Hub

Ter gelegenheid van het CEO Diner 2019 is deze position paper samengesteld over de rol van waterstof in de toekomst van de Rotterdamse Haven.

SmartPort whitepaper SmartShipping

How digitalization and advanced automation of barges, service vessels and sea ships create new opportunities and challenges for the maritime industry

Haven Innovatie Barometer – rapport

Een kwantitatief en kwalitatief onderzoek naar de innovatiekracht en het innovatieklimaat in en rondom de Rotterdamse haven

TruckPlatooning

Vanaf 2022 moeten er 100 truck platoons per dag uit de Rotterdamse haven vertrekken met goederen bestemd voor het Europese achterland. Download hier het verhaal over SmartPort en Truck Platooning.

Direct contact

Meer informatie?

Wilt u een afspraak of meer informatie over onze projecten? Of wenst u onze SmartPort Community NewsLetter te ontvangen?

Wordt teruggebeld

Wilt u gebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.