PI_SO_SmartPort

Physical Internet – Communitysessie

Het Physical Internet is een toekomstbeeld waarin goederen in een volledig open en verbonden netwerk ‘zelf’ hun ideale routes met bijbehorend transportmiddel kiezen van de verlader naar de klant. Onderweg kunnen de goederen gebruik maken van elk magazijn of terminal om zo een strategische locatie voor opslag en overslag te kiezen. Veilig, snel en betrouwbaar, net zoals we nu het internet gebruiken voor bijvoorbeeld onze e-mails.

In het NWO/TKI Dinalog project Towards Virtual Ports in a Physical Internet hebben de Rijksuniversiteit Groningen, TU Delft, Havenbedrijf Rotterdam, SmartPort en Groningen Seaports onderzoeksprojecten uitgevoerd. Belangrijke vragen waren welke rollen een haven en andere stakeholders in PI netwerken hebben, hoe het Physical Internet (PI) kan worden ingezet voor de distributie van goederen en wat dat dan betekent voor vervoersstromen en bedrijven in de logistieke sector.

In een tweetal workshops worden de verkregen resultaten en inzichten uit dit project gedeeld.

Workshop 1 op 25 mei van 15.00 – 17.00 uur met o.a. Iris Vis (Hoogleraar RUG), Lori Tavasszy (Hoogleraar TU Delft), Michiel Nijdam (head of strategy, Havenbedrijf Rotterdam) en Henk Zwetsloot (digital innovation manager, Groningen Seaports). Hier gaan we kijken naar vragen zoals; wat is het gedachtengoed van PI? Wat kan het beteken voor een bedrijf? Wat kan PI opleveren, op korte en lange termijn?

Tijdens de Workshop 2 op 15 juni, 1530-1800u (in het Engels) die wordt gehouden tijdens de International Physical Internet Conference wordt er nader ingegaan op de rol van havens in PI netwerken, delen we inzichten over tools die kunnen ondersteunen bij het nemen van beslissingen rondom deelname aan PI netwerken, en bespreken we de kansen van het PI gedachtengoed voor de waterstofeconomie. Bij de aanmelding voor workshop 1 kan je aangeven of je hier ook informatie over wilt ontvangen.

Wil je deelnemen? Meld je dan aan via de aanmeldbutton. Je geeft je dan op voor de communitysessie workshop 1 op 25 mei. Je kan dan gelijk aangeven of je meer informatie wilt ontvangen over de livestream van workshop 2 op 15 juni. Na aanmelding ontvang je de bevestiging en kort voorafgaand aan de sessie de juiste link voor deelname.

Datum

mei 25 2021
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

More Info

Info & aanmelden
Info & aanmelden