Kennisevent ‘Meten op schepen’

Op 7 november 2023 organiseert de Topsector Logistiek een kennisevent bij De Kooren Terminal over Zero Emissie Binnenvaart. Aanleiding hiervoor zijn onder andere de resultaten van het project ‘meten op schepen’.

Dit project heeft als doel om nauwkeurig emissies (CO2 en NOx) van binnenvaartschepen te berekenen, voorspellen en toewijzen aan zendingen. Aantonen dat dit relatief makkelijk kan met bestaande technologie, is een belangrijke stap in de verduurzaming van de binnenvaartsector. De dag bestaat uit een ochtend -en middagprogramma.

Tijdens het ochtendprogramma worden relevante presentaties ten aanzien van onderzoek en praktijk richting zero emissie binnenvaart gegeven. Een van deze presentaties gaat over Path2Zero. Het doel van PATH2ZERO is om doorbraken te realiseren door het ontwikkelen van acties, nieuwe perspectieven en duurzame businessmodellen voor de binnenvaart om zo bij te dragen aan de transitie naar een emissievrije binnenvaartsector. Hiervoor werken we aan een datagedreven virtuele weergave van het binnenvaartsysteem die kan worden gebruikt voor het beoordelen van de efficiëntie van voorgestelde oplossingen. Klik hier voor het hele programma en meld je aan.

Datum

nov 07 2023
Expired!

Tijd

09:30 - 16:00