CHAIN_Communitysessie_SmartPort.

Impact transitie naar E-fuels HIC Rotterdam

Op donderdag 17 maart van 9.00 – 11.00 uur organiseren wij de online communitysessie ‘Impact transitie naar E-fuels HIC Rotterdam’. In het project (CHAIN) zijn door Smartport, Voltachem, TNO en Deltalinqs, samen met partners uit de markt, de mogelijkheden voor de transitie naar E-fuels in de Rotterdamse haven verkend. E-fuels bieden, naast biobrandstoffen, goede mogelijkheden om zwaar transport te verduurzamen. Hoe kan Rotterdam zich op dit gebied onderscheiden van andere clusters in de omgeving? En hoe ziet het tijdspad in stappen er uit om dit te bereiken? Download het samenvattende rapport hier. Tijdens deze sessie presenteren en bespreken we de resultaten en gaan we met elkaar in gesprek over mogelijk vervolgonderzoek.

Een conclusie van de recente analyse, stelt dat, waar waterstof naar verwachting voor een groot deel in Rotterdam zal worden geproduceerd, E-fuels grotendeels geïmporteerd zullen worden. HIC Rotterdam is tegelijkertijd goed gepositioneerd om een rol van betekenis te spelen in de transitie naar E-fuels. Het onderzoek roept ook nieuwe vragen op, zoals; wat zijn de gevolgen voor Rotterdam als bunkerhaven? En hoe zal het petrochemisch cluster en zijn grondstofstromen veranderen?

De resultaten van het CHAIN onderzoek worden gepresenteerd door Caroline Schipper en Karin van Kranenburg van TNO. Hierna is er ruimte voor discussie, want Rotterdam staat voor een aantal grote uitdagingen. Onlangs heeft er een sessie plaatsgevonden met de CHAIN partners over mogelijk vervolgonderzoek. Ideeën uit deze sessie worden meegenomen in deze communitysessie. We zien je graag online op 17 maart!

Meer informatie
Voor meer informatie, mail naar communicatie@smartport.nl of bel naar 06-44950195. Na aanmelding ontvang je de bevestiging en kort voorafgaand aan de communitysessie de juiste link voor deelname.

Datum

mrt 17 2022
Expired!

Tijd

09:00 - 11:00

More Info

Aanmelden

Locatie

Online, Microsoft Teams
Aanmelden