Duisburg; een nieuwe mainport als concurrent voor Rotterdam?

In het onderzoek Duisburg wordt er gekeken naar het feit dat Duisburg zich op dit moment profileert als ‘Gateway to Europe’. Duisburg trekt niet alleen omvangrijke goederenstromen aan maar daarnaast een indrukwekkende hoeveelheid directe buitenlandse investeringen. Het is de vraag in hoeverre Duisburg daarmee Nederland als Distributieland en mainport Rotterdam als traditionele ‘Gateway to Europe’ aftroeft. Daarbij gaat het met name om investeringen gerelateerd aan activiteiten met een hoge toegevoegde waarde.

In de afgelopen weken zijn er gesprekken gevoerd binnen het havenbedrijfsleven over de rol van Duisburg als nieuwe Gateway to Europe en als potentiële bedreiging voor Rotterdam – de traditionele Gateway to Europe – en voor Nederland als Distributieland. Er is gesproken met vertegenwoordigers van Liof/Venlo, NMT, DHL, ECT, Gemeente Rotterdam, NDL en Havenbedrijf Rotterdam.

Het onderzoek, volledig gefinancierd door SmartPort, staat onder leiding van Dr. Bart Kuipers in samenwerking met Niels van Saase, MSc, beide werkzaam voor het Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics. Binnenkort delen zij een terugkoppeling van de bevindingen in een workshop en gaan de discussie aan over dit interessante onderwerp. De workshop is op uitnodiging. Wil je meer weten? Mail naar Joan van Winsen of tel. 010-4020338.

Datum

mrt 09 2021
Expired!

Tijd

15:00 - 17:00

Locatie

Online - op uitnodiging

Organisator

Organizer Name