Brandstof voor de vrachtwagen van de toekomst – Communitysessie 16 februari

Op welke brandstof gaat de vrachtwagen in de toekomst rijden? Met name bij zwaar wegvervoer is dit nog een groot vraagteken. Op donderdag 16 februari van 15.00 – 17.00 uur organiseren wij de communitysessie ‘Brandstof voor de vrachtwagen van de toekomst’ in Het Schielandshuis, Rotterdam.

Om een overzicht te krijgen van de voor- en nadelen van verschillende brandstoffen en andere aandrijftypes heeft TNO in opdracht van SmartPort een onderzoek uitgevoerd. Het rapport wordt binnenkort gepubliceerd. Tijdens deze sessie worden de conclusies uit dit onderzoek gepresenteerd en gaan we in gesprek over de resultaten en nieuwe kansen voor onderzoek.

Belangrijkste conclusies
De belangrijkste conclusie is dat de voor- en nadelen gaan verschuiven over tijd (2030, 2040 en 2050). Met name de elektrisch aangedreven vrachtwagen (BEV) wordt naar verwachting steeds aantrekkelijker door de toename van de actieradius, afname van de oplaadtijd en dalende kosten. Maar gaat de actieradius voldoende toenemen om ook de meer uitdagende ritten te rijden met deze voertuigen? En zal er voldoende laadinfrastructuur beschikbaar zijn om die voertuigen te faciliteren? Indien niet aan o.a. deze belangrijke voorwaarden wordt voldaan, zal het belang van andere oplossingen groter zijn. Denk aan het gebruik van andere energiedragers (zoals waterstof of e-fuels) of logistieke oplossingen (o.a. modal shift). Er zitten echter ook voorwaarden aan deze alternatieven, is de wetgeving bijvoorbeeld wel ingericht op het faciliteren van deze oplossingen?

Betrokken partijen
De resultaten van dit onderzoek zijn tot stand gekomen met input van DAF trucks, Overbeek b.v., SmartPort, DHL, Shell, Air Liquide, TLN, RAI Automotive en Brainport Eindhoven.

Ben jij erbij?
We gaan graag met jou in gesprek om de consequenties van de resultaten te bespreken én na te denken over nieuwe kansen voor onderzoek. Deze communitysessie vindt plaats in Het Schielandshuis, Rotterdam. Aansluitend zal er een netwerkborrel plaatsvinden. Graag tot dan! Meld je hier aan.

Meer informatie
Voor meer informatie, mail naar communicatie@smartport.nl of bel naar 010-4020338. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Het programma
14.45 Ontvangst
15.00 Start Communitysessie
17.00 Verwacht einde, start netwerkborrel

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

feb 16 2023

Tijd

15:00 - 17:00

More Info

Aanmelden

Locatie

Het Schielandshuis, Rotterdam
Website
https://schielandshuis.nl/
Aanmelden