SmartPort Summit 2018 ‘voorproefje van de toekomst’

SmartPort Summit 2018 ‘voorproefje van de toekomst’

15 nov 2018 | Nieuws

Vandaag mocht het team van SmartPort ruim 220 gasten ontvangen voor de SmartPort Summit 2018 in Ahoy. Bij binnenkomst konden de deelnemers, naast het nuttigen van een goed verzorgde lunch, uitgebreid netwerken maar bovenal een bezoek brengen aan de deelnemende partijen van Innovation Street. Hier deelde partners uit het Innovatie Ecosysteem een aantal huidige innovaties zoals het parcours met de zwermrobots van de TU Delft, de Electrolyser van Voltachem, ITanks met o.a. Bolster & Social Brothers, CEA Systems met digital twins voor installaties en Smartflow & Secure Logistics,  ook Port Constructor, de 3D geprinte Bolder van het Havenbedrijf Rotterdam en Autonome schepen van TUDelft.

Het plenaire programma ging ‘mistig’ van start in de prachtig uitgelichte zaal waar de deelnemer in de SmartPort Futuremovie mee op reis werd genomen naar de toekomst, de haven in 2050. De sprekers Mel Kroon en Sieben Zijlstra brachten het publiek weer terug naar de huidige tijd en presenteerde gezamenlijk hun kennis over de huidige ontwikkelingen op o.a. wind en zonne energie. Opschaling en kostprijs, 2 belangrijke begrippen om de haven te verzekeren van een ‘Smart’ future in 2050.
De presentatie eindigde abrupt met een oproep van een noodtoestand. Het team van SmartPort riep de zaal op deel te nemen aan de Challenges, gebaseerd op een drietal gesimuleerde noodsituaties, op het gebied van logistiek, marititeme infrastructuur en energie. ‘Alleen samen kunnen we dit doen’ werd live in praktijk gebracht.

Check hier alvast de Future movie en hou onze website in de gaten voor de foto’s en verdere berichtgeving over de SmartPort Summit 2018. Heeft u ondertussen vragen of kon u er niet bij aanwezig zijn, maar wilt u wel graag ons ‘visualbook’ ontvangen? Bel (010-4020343) of mail (info@smart-port.n) ons even!