SmartPort & SmartShipping – in beeld bij Liana Engibarjan – DEEL II

SmartPort & SmartShipping – in beeld bij Liana Engibarjan – DEEL II

23 mrt 2018 | Nieuws

Afgelopen week was Liana Engibarjan op bezoek bij SmartPort en nam zij deel aan de SmartPort Communitysessie SmartShipping. Liana is binnenvaartschipper en zet zich actief in voor deze community o.a. met haar inmiddels bekende vlog. In 2 delen maakt Liana kennis met SmartPort en autonoom varen bij SmartPort*. Kijk hier deel 2!

 

*Autonoom varen in de binnenvaart is een onderwerp dat logistieke en infrastructurele implicaties heeft. Voor SmartPort was dit dé reden om een Community sessie Smart Shipping te organiseren op 15 maart jl.. De resultaten van de onderzoeken binnen de SmartPort Roadmaps FPPI (Future Proof Port Infrastructure) en Smart Logistics bieden een interessante basis voor een verdere discussie over de toekomst van de sector en de ontwikkeling van smart shipping in Rotterdam. De onderzoeken die gepresenteerd zijn:
Covadem+ (uitgevoerd door Deltares en Marin) – Onderzoek naar data die schepen continu inwinnen & delen zoals positie, vaarsnelheid en kielspeling. Naar verwachting kunnen binnenvaartondernemers met deze extra beschikbare informatie hun schepen beter afladen en zuiniger varen.
Autonoom varen (uitgevoerd door TU Delft, Erasmus Universiteit & TNO) – het consortium van onderzoeksinstellingen heeft verkent hoe de roadmap voor autonoom varen eruit ziet, aan welke voorwaarden voldaan moet worden om dit in een haven te kunnen accommoderen, wat de impact is op de haven (o.a. arbeid) en voor welke partijen dit een interessante business case is.

Wilt u meer informatie over SmartPort of over SmartShipping, neem contact op met Dirk Koppenol of Roy van den Berg óf bel met SmartPort op tel. 010-4020343. Check ook onze visuals op onze website.