Cybersecurity @SmartPort – Stage onderzoek

Cybersecurity @SmartPort – Stage onderzoek

20 jan 2018 | Nieuws

Recentelijk is Wouter van Haaften gestart aan zijn stage bij SmartPort en doet onderzoek naar Cybersecurity. Wouter aan het woord;

“Cybersecurity is tijdens het World Economic Forum 2018 bestempeld als een van ’s werelds grootste dreigingen. De wereld van vandaag is enorm afhankelijkheid van informatie, informatie systemen en informatie technologieën, wat voor bijna elke industrie een gigantische impact heeft. De haven industrie, met de alsmaar toenemende maten van interoperabiliteit, vormt hierin absoluut geen uitzondering. De accurate bescherming van deze vitale bronnen van informatie en systemen vergt logischerwijs een accuraat beschermingsniveau. Het ontwerp van uw organisatie speelt hierin een cruciale rol. Standaarden, de ISO/IEC 27001 standaard en “Information Security Management Systems” kunnen uw organisatie begeleiden naar het effectieve management van uw cybersecurity. 

Gedurende mijn MSc Business Information Management onderzoek bij SmartPort werk ik nauw samen met partijen als Deltalinqs, Port of Rotterdam Authority, de Erasmus Universiteit en het FERM initiatief, om samen de eerste stappen van het exploratief onderzoek te zetten naar het belang van standaarden in het management van cybersecurity in de haven. De vraag is niet wanneer, maar hoe u zich het beste wapent tegen de alsmaar toenemende mate van cyberdreigingen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter van Haaften