De Rotterdamse haven digitaliseert in een steeds sneller tempo. Cybersecurity vraagt hierin om verhoging van bewustzijn en concrete bescherming tegen cybercrime. In samenwerking met FERM en Deltalinqs organiseren wij op 16 april de SmartPort community sessie Cybersecurity.

René de Vries, Port Cyber Resilience Officer, geeft zijn visie op de werking van FERM. De digitalisering van processen door inzet van robots en ICS/SCADA-systemen biedt grote voordelen, maar brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Hoe houden we het veilig? Bewustwording over cyber security en het vergroten van de weerbaarheid tegen digitale verstoringen in de Rotterdamse haven, dat is waar het om gaat. Hoe bereiden wij ons hier op voor? Ook wordt ingegaan op de uitkomsten van het veiligheidsonderzoek cybersecurity onder het havenbedrijfsleven en het vervolgonderzoek voor de Logistieke sector door TNO, SmartPort, TLN, ACN, Reqon Security, Havenbedrijf Rotterdam en Cargonaut.

Wilt u deze sessie bijwonen en heeft u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen? Mail of bel ons, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, via tel. 010-4020338 of via joan.van.winsen@smartport.nl .